11/07/2023

Waarom Nederlandse automobilisten hun bandenspanning controleren

Een lopend onderzoek door de Universiteit van Amsterdam in Leeuwarden

Studenten van de Universiteit van Amsterdam in opdracht van Luchtbrigade momenteel een onderzoek uit in Leeuwarden. Het hoofddoel? Ontdekken wat de belangrijkste beweegredenen zijn voor Nederlandse automobilisten om hun bandenspanning te controleren en hun banden op te pompen.


Onderzoek door enthousiaste studenten van de Universiteit van Amsterdam

Een team van vier enthousiaste studenten van de Universiteit van Amsterdam is druk bezig met het verzamelen van gegevens van automobilisten in Leeuwarden. Ze willen een goed beeld krijgen van het gedrag en de motivatie van automobilisten als het gaat om bandenspanning. Het onderzoek is nog in volle gang en de definitieve resultaten zullen we in een latere blog op de website plaatsen.

Het onderzoeksteam is specifiek geïnteresseerd in de belangrijkste motivaties van Nederlandse automobilisten om aandacht te besteden aan hun bandenspanning: 

  • Financiële overwegingen kunnen een grote rol spelen. Door de bandenspanning op peil te houden, kan er namelijk bespaard worden op brandstofkosten. 
  • Maar ook veiligheid, milieu en comfort zijn belangrijke factoren die automobilisten kunnen motiveren om hun bandenspanning te controleren en bij te stellen.Belangrijke conclusie

Hoewel het onderzoek dus nog in volle gang is, is het nu al duidelijk dat bewustwording en educatie over het belang van bandenspanning van groot belang zijn voor Nederlandse automobilisten. Het onderzoek in Leeuwarden kan waardevolle inzichten opleveren die kunnen bijdragen aan effectieve maatregelen en bewustwordingscampagnes.

We streven naar bewustwording en gedragsverandering als het gaat om bandenspanning. Het onderzoek door de Universiteit van Amsterdam  kan ons helpen begrijpen wat automobilisten motiveert en hoe we hen kunnen ondersteunen bij het behouden van de juiste bandenspanning. Met deze kennis kunnen we gerichte maatregelen en campagnes ontwikkelen om automobilisten te ondersteunen bij het behouden van de juiste bandenspanning.


2 maanden gratis!

Bij Luchtbrigade begrijpen we hoe belangrijk het is om de bandenspanning op peil te houden. We bieden daarom een handige service waarbij we bij je thuis langskomen om de autobanden op te pompen. Dat bespaart je niet alleen tijd en moeite, maar het zorgt er ook voor dat je meteen profiteert van de voordelen van een juiste bandenspanning, zoals kostenbesparing, minder CO2-uitstoot en veiligheid.

Enthousiast geworden? Meld je snel en makkelijk aan via deze link. De eerste 100 snelle beslissers ontvangen nu 2 maanden gratis!